<

Centrum Společnosti Franze Kafky

Praha 1 - Josefov
Projekt: 2005-06
Realizace: 2006-7
Autoři: Steven Holl, Marcela Steinbachová
Spolupráce: Bronislav Stratil
Investor: Společnost Franze Kafky

Rekonstrukce vznikla za přispění z fondů EU a státního rozpočtu ČR

1 2 3 4 5 6 7 tl_files/skupina/images/realizace/detaily/thumb/kafkace/kafkace_008.jpg tl_files/skupina/images/realizace/detaily/thumb/kafkace/kafkace_009.jpg
Malý domek ve dvoře v Josefově využívaný jako sklepy a skladovací prostory prošel zásadní rekonstrukcí na sídlo Společnosti Franze Kafky (administrativa v přízemí, sál a knihovna v suterénu). Původně tmavý, stísněný a vlhký prostor jsme odvlhčili a prosvětlili okny do stropu i směrem k Maislově synagoze. Patra jsou propojena servisním točitým schodištěm. Příčky mezi prostory tvoří dřevěné černobílé knihovny, ve kterých je ukrytá i otáčivá část. Návrh reaguje na nepřesnosti prostorů nad sebou a pohrává si se zdánlivými chybami a průhledy. Terasa domu je pochozí, přístupná venkovním schodištěm.

Foto: Andrea Lhotáková